Duizenden 50-plussers in rij voor carriere-advies

Randstad Uitzendbureau heeft de afgelopen vier weken evenementen, +POWER boosts, georganiseerd als onderdeel van het programma +POWER met het doel de perceptie over 50-plussers in positieve zin te veranderen.

Enkele duizenden 50-plussers lieten zien dat je af kunt rekenen met het vooroordeel dat oudere werknemers zich niet willen ontwikkelen.

Vaak stonden de ruim 3.200 werkzoekenden in rijen voor sollicitatietrainingen, cv-checks, workshops en presentatietechnieken op een van de twaalf Randstad-vestigingen.

Op 23 juni werd in Den Haag het programma afgesloten met een laatste +POWER boost. Ook hier bleek de behoefte aan een sparringpartner groot met 403 bezoekers.

Randstad stelt dat de houding van werkgevers ten opzichte van 50-plussers moet verbeteren. In praktijk blijkt vaak dat zij zich nog onvoldoende openstellen voor 50-plussers. Dat is opvallend, want meer dan de helft van de werkgevers geeft immers toe dat vooroordelen jegens 50-plussers ongegrond zijn (59%). Dit blijkt uit onderzoek van Randstad. Op deze events vallen 50-plussers vooral op vanwege hun optimisme, wilskracht en ambitie.

Lees verder op netherlandscorporatenews

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top