close
  • zondag 9 mei
Zorg en Zekerheid

De woensdag is killing voor je uiterlijk

De woensdag is killing voor je uiterlijk

We denken meestal dat maandag de dag is dat we er slecht uitzien, maar het is de woensdag waarop we er echt niet uit zien.

Net een druk weekend achter de boeg, drankjes genuttigd, in en om het huis gewerkt, kinderen en kleinkinderen op bezoek gehad. Man-o-man wat een energie heeft dat gekost. Bijna geen rust gehad en voor je het weet staat de werkweek weer voor de deur.

Je zou denken dat je er op maandag dan toch het meest beroerd uitziet, maar niks is minder waar, op maandag zien we er nog niet eens zo slecht uit. Uit onderzoek van het beautymerk St. Tropez blijkt dat mensen er het slechtst én oudst uitzien op de woensdag, dit zou komen doordat de impact van het weekend dan pas echt goed te zien is. Er is dus een soort van incubatietijd voor het effect van dat drukke afmattende weekend.

Weinig slaap

Die incubatietijd telt ongeveer 72 uren. Het effect van weinig slaap, drankjes, ongezond eten is dan pas echt goed te zien. Uitgerekend valt dat op de woensdag. Tel daarbij op dat vrouwen in de nacht van zondag op maandag het meest slecht slapen, veroorzaakt doordat er in de donkere wintermaanden te weinig daglicht is en voor een goede nachtrust heb je juist overdag voldoende licht nodig. Dit slaaptekort toont zich na 48 uur. Precies: ook weer op de woensdag.

Werkstress

Dan blijkt de woensdag ook nog eens de dag dat de werkstress het hoogst is en waarop we sneller naar ongezonde snacks grijpen dan op andere dagen. Houd dat maar eens tegen. Gelukkig is het maar een dag. Voor je het weet is het donderdag en vrijdag, eet je een gezonde boterham met kaas, heb je je werk weer onder controle en straal je als een dolle. En dan volgt dat weekend weer. Tsja…

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook