Spanning op huizenmarkt er even af met Funda fun

Voor veel mensen is het kommer en kwel op de huizenmarkt. Naast dat er veel minder huizen worden aangeboden is het gevolg daarvan torenhoge prijzen en overbieden met steeds weer hogere bedragen. Je eigen huis voor de hoofdprijs van de hand doen en toch een poging wagen, is een mogelijkheden. Maar er is nog een alternatief: niks doen en je rot lachen om al die bizarre huizen en interieurs die aangeboden worden. Noem het Funda fun.

Afgelopen voorjaar noemde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) de woningmarktcijfers ‘ongekend’ en ‘historisch’. Er stonden toen halverwege het kwartaal 42 procent minder huizen te koop dan het jaar daarvoor. In de vijfentwintig jaar dat de NVM deze cijfers verzamelt, was zo’n schaarste niet eerder voorgekomen. Een prijsstijging van vijftien procent was geen uitzondering. Ook dat was in twintig jaar niet eerder voorgekomen. NVM-voorzitter Onno Hoes meldde in dagblad Trouw dat dit te danken is aan de lage rente, het enorme woningtekort en de stabiele sociaaleconomische vooruitzichten.

Het werkt het bestaan van twee kampen in de hand, van huizenbezitters en niet-huizenbezitters. Volgens experts zullen ‘rijke’ mensen die al een huis bezitten mogelijk voor hun kinderen een huis in de wacht kunnen slepen. Anderen kunnen een eigen huis wel op hun buik schrijven. Somberte alom dus. Voor zowel starters en mensen die graag willen verkassen. Maar dan is er altijd nog Funda fun.

Fundasfinest

Wie op zoek is naar een huis of niet op zoek is maar toch regelmatig op Funda rondneust, als een soort verslaving, komt ze tegen. Huizen met kamers die vol troep liggen, bizar ingerichte badkamers, sobere zolders en waanzinnig ingerichte keukens. Check eens dit instagramaccount van de meest opmerkelijke huizen en interieurs op Funda. Daar moet je vast geweldig om lachen of hoofdschuddend van peinzen.

Van bedden die tegen keukenblokjes aangeschoven staan, omdat er mogelijk niet meer ruimte is. Om te lachen of te huilen, het is maar hoe je het bekijkt. En het mag dan authentiek zijn, maar helemaal geen behang of geen verfje op een muur is toch ook bizar. Een racefiets in een interieur kun je je nog voorstellen, maar een heuse auto in de huiskamer valt toch op, en ook een bad of toilet tref je op de meest vreemde plekken aan. Het is soms echt te bizar voor woorden, maar met wonen is het net zoals met alle andere zaken waar je je mee omringt: alles went. Als je er woont dan hè. Alhoewel je bij sommige foto’s niet anders denken kunt dan: rijp voor sloop. Fundasfinest is om je rot te lachen. Als tegengeluid voor alle narigheid op de huizenmarkt!

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top