f Zou jij het willen of denk je: jij liever dan ik?
close
  • vrijdag 21 september
Werk en opleiding

Zou jij het willen of denk je: jij liever dan ik?

Zou jij het willen of denk je: jij liever dan ik?

Vanaf morgenavond kun je weer intens meeleven of je verbazen over het hoe en waarom. Ik vertrek. Wat drijft deze mensen zo’n avontuur aan te gaan? Ze zijn in ieder geval vertrokken. En ze komen soms ook weer terug. 

Ervaring of voorbereiding is vaak niet of nauwelijks aanwezig en toch willen Hans en Karin op Bonaire hun golfbaan uit de grond stampen en proberen Feike en Dirk op Granada een aantal appartementen te verhuren. 

De een redt het, de ander niet

Wat is het toch dat mensen deze stap zetten en zich veelal in een heel onbekend avontuur storten? En het lijken er heel wat die Nederland verruilen voor het buitenland, want het programma volgt al sinds april 2005 een groot aantal vertrekkers.

Gewoon iets anders

Sommigen zeggen op zoek te zijn naar rust, anderen willen ‘gewoon iets anders’ of meer bij elkaar zijn. Eén ding treft vrijwel alle vertrekkers: ze moeten er keihard voor werken en veel tegenslagen incasseren. De een redt het, de ander niet. En daar kijken we dan naar. 

Een vakantie is natuurlijk altijd nog iets anders dan er je hele bestaan opbouwen

Een overeenkomst is dat ze allemaal hun heil zoeken in het buitenland. Veelal ten gevolge van een eerdere goed bevallen vakantie. Maar dat is natuurlijk altijd nog iets anders dan er je hele bestaan opbouwen en samen of met je gezin je definitief vestigen in een ander land. Vaak zit in het begin ook alles tegen. Een voorbeeld daarvan is de familie Jungerius in Italië. Nee, we verklappen nog niet wat er gaande is, maar in het Italiaanse Volterra is de verhuur van appartementen en de B&B niet zonder slag of stoot een feit. 

Zonder horeca-ervaring

Een hele familie emigreert naar het Duitse Winterberg waar ze, zonder enige horeca-ervaring een hotel kopen en gaan runnen. Of het gaat zoals ze voor ogen hebben zullen we zien. Dat geldt ook voor de familie Janssen die in Italië al een aantal keren verkaste en nu hun heil zoeken in Riposto. Maar of het daar gaat lukken?

Verliefdheid gaat over

Wie meent dat het in Scandinavië een stuk gemakkelijker gaat, komt bedrogen uit. Een verliefd stel koopt er een boerderij om een ranch van te maken. De verliefdheid gaat over, en er ontstaat een vreemde situatie waarbij er ineens twee ranches zijn die elkaar beconcurreren. 

De eerste aflevering is zaterdag 8 september om 21.30 te zien op NPO1.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook