close
  • zaterdag 27 november
Wonen

Zelfstandig keukens verven of schildersbedrijf Friesland inschakelen?

Zelfstandig keukens verven of schildersbedrijf Friesland inschakelen?

Ben je uitgekeken op je keuken en wil je graag een nieuwe uitstraling? Lees in deze blog over welke keuze het best bij jou past.

Een keuken schilderen kan verschillende voordelen hebben. Veel mensen doen het voor een nieuwe uitstraling. In plaats van een nieuwe keuken kopen, is verven een goedkopere optie. Het leuke aan verven is de verschillende mogelijkheden in kleuren. Door verschillende kleuren met elkaar te combineren kan ervoor zorgen dat je een unieke keuken hebt. Wel is het belangrijk om te weten dat het verven van een keuken erg precies werk is. Een schildersbedrijf Friesland in schakelen kan niet verkeerd zijn.

Welke verf kan je gebruiken bij het verven van de keuken?

Schildersbedrijven adviseren om een verfsoort te kiezen die waterbestendig is. Afhankelijk van het materiaal in de keuken waar de verf op komt, wordt de soort verf uit gekozen. Voor de keukenmuren kan er een andere soort verf komen dan voor de keukenkastjes. Voor de achterwand van de keuken is het verstandig om een verfsoort te kiezen die makkelijk schoon te maken is. Sommige keukens hebben een betegelende achterwand, waar weer een andere verfsoort overheen moet. De meeste muurverf zijn waterbestendig. Dit kan invloed hebben op het aanbrengen. Houd er rekening mee dat waterbasis verf makkelijk drupte wanneer er te veel verf op één plek zit. Voor de keukenkastjes is er meer keuze in verfsoorten. Waar je wel op moet letten is het materiaal soort van het kastje. Kosten binnenschilderwerk kan goedkoper uit vallen als je ervoor kiest om het zelf te doen. Bij het in schakelen van een schildersbedrijf Friesland wordt er kwaliteit geleverd met garantie. Dit kan de keuze om het zelf doen beïnvloeden.

Welke stappen moet ik volgen om zelf te verven?

Bij het schilderen van de keuken is het verstandig om het in de goede volgorde te doen. Hieronder is een stappenplan dat je kan helpen om zelfstandig aan de slag te gaan:

Er komt heel wat activiteiten voor het verven. Het in huren van een schildersbedrijf Friesland kan kosten voor binnenschilderwerk zorgvuldig besteden. Ook krijg je kwalitatief werk geleverd dat het verschil kan maken.

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook