close
  • zaterdag 27 november
Reizen

Veilig vakantie vieren? #Staylocal en kampeer in iemands achtertuin

Veilig vakantie vieren? #Staylocal en kampeer in iemands achtertuin

De #staylocal beweging heeft afgelopen weekend tientallen Nederlanders – onder wie BN’ers zoals 3 op reis-presentator Nienke de la Rive Box en de beste reisbloggers van Nederland – uitgenodigd om te kamperen in de achtertuin van landgenoten.

“We stonden midden in een prachtige boomgaard met veel verschillende plekjes waar je je tent kan opzetten. Ondanks dat het iemands tuin is, waan je je toch een beetje in de wildernis” aldus De la Rive Box. Het weekend diende als startschot van de beweging, die wil laten zien dat Nederland een fantastische, duurzame vakantiebestemming is.

De #staylocal beweging bestaat uit Nederlanders die houden van reizen maar begrijpen dat er een omslag moet plaatsvinden in ons reisgedrag. Door klimaatverandering en het coronavirus worden we geconfronteerd met een crisis die een duurzamere manier van reizen verlangt. Lokaal toerisme kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

De #staylocal beweging gaat nog een stapje verder om lokaal toerisme te ondersteunen: je kunt je eigen tuin beschikbaar stellen aan andere reizigers. “Mensen met een tuin of een stuk grond kunnen dit gaan aanbieden als mooie vakantiebestemming voor andere Nederlanders,” zegt initiatiefnemer Hugo van Donselaar. “Zo help je straks de stadontvluchters om dicht bij huis op vakantie te kunnen.” ­

#Staylocal weekend: het begin van iets heel moois

Maar liefst 40 Nederlanders namen op uitnodiging van #staylocal afgelopen weekend de proef op som en bleven een nachtje kamperen in de achtertuin van een landgenoot. Onder hen bevonden zich BN’ers zoals 3 op reis-presentator Nienke de la Rive Box, journalisten van nationale en regionale media, reisbloggers, influencers en Honeyguides, de lokale experts van het online reisinspiratieplatform The Honeyguide Project.

Hun ervaringen en Stories lees je terug op instagram.com/staylocal.nu en op staylocal.nu. Op deze website verzamelen de initiatiefnemers van #staylocal vanaf deze week de bijzonderste lokale reiservaringen van Nederland en kun je je eigen lokale reisfoto’s en -tips delen. Ook kun je lokale, duurzame ondernemers met een bijzonder verhaal tippen.

“Laten we het feit dat we deze zomer misschien het vliegtuig moeten laten staan zien als een zegen,” zegt initiatiefnemer Mark Mackintosh, “en in onze eigen omgeving genieten van de schone lucht, het landschap en de mensen die Nederland zo’n heerlijk land maken.”

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook