close
  • zaterdag 27 november
Algemeen

Van ‘Zeg maar nee, dan krijg je er twee’ tot de #BOOS Bejaardensoos

Van ‘Zeg maar nee, dan krijg je er twee’ tot de #BOOS Bejaardensoos

Het is deze week proces twintig jaar geleden dat BNN werd opgericht. Door Bart de Graaff, die in mei 2002 op 35-jarige leeftijd overleed. 

‘Zeg maar nee, dan krijg je er twee’. Wie kent het niet. (waarschijnlijk weet je niet meer van welk merk die chocoladekoekjes waren). Bart begon er zijn televisieloopbaan mee. Na die commercial volgde in 1988 de Veronica Omroep Organisatie waar hij voor ging werken. Hij maakte het programma B.O.O.S. Barts Omroep Organisatie Stichting. 

Bart’s News Network

Een brutaal ventje, bijzonder door zijn gestalte vanwege zijn groeistoornis als gevolg van een nierziekte, maar ijzersterk in zijn manier om zaken aan de kaak te stellen. In 1998 begint hij zijn eigen omroep: BNN. Barts News Network. 

Bart fungeert als voorzitter en vooral programmamaker. Programma’s die af en toe best choquerend waren. Denk aan de Teringtubbies en de Stalkshow en Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken.

Bart’s Neverending Network

Ondanks een donornier was Bart geen lang leven gegund. Na zijn overlijden is de Bart de Graaff Foundation opgericht, die jonge mensen met een lichamelijke beperking helpt bij het starten van een eigen bedrijf. Sinds Bart er niet meer is, staan de letters BNN voor Bart’s Neverending Network. 

Zijn Baksteen filmpje zullen velen nog kennen. Wat hij zich voornam, deed hij. Inmiddels is #BOOS een youtube-kanaal van Tim Hofman, waarin jongeren en ouderen met een probleem worden geholpen. De versie voor ouderen heet: #BOOS bejaardensoos. 

Foto: archief beeld en geluid

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook