close
  • zondag 9 mei
Zorg en Zekerheid

Kwart van jongeren is te dik

Kwart van jongeren is te dik

Er wordt van alles bedacht om kinderen gezonder te maken, maar als we de cijfers van het CBS lezen kunnen we concluderen dat het nog niet werkt. Nog altijd is één op de tien kinderen te dik. Van de jongvolwassenen (18- tot 25-jarigen) was bijna een kwart te zwaar. 

Overgewicht komt het meest voor bij kinderen en jongeren met een niet-westerse migratieachtergrond (25,1 procent) en bij 18- tot 25-jarigen (24 procent). Jongeren met een niet-westerse migratieachtergrond hebben ook vaker ernstig overgewicht dan jongeren zonder migratieachtergrond. Overgewicht komt bij meisjes en jongens ongeveer evenveel voor.

3 op de 10 jongvolwassenen met overgewicht ontevreden

67 procent van de jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar was tevreden en 11 procent was ontevreden met hun gewicht, zo gaven ze desgevraagd aan in de periode van 2016 tot en met 2018. Jongvolwassenen met overgewicht zijn met 29 procent vaker ontevreden met hun gewicht dan jongeren met een gezond gewicht (5 procent). De ontevredenheid over het gewicht is bij jonge vrouwen groter dan bij jonge mannen.

Bron: CBS 

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook