close
  • donderdag 4 juni
Relatie en gezin

Koning drinkt een bakje koffie in Utrecht

Koning drinkt een bakje koffie in Utrecht

Koning Willem-Alexander was afgelopen zaterdag in Geuzenwijk in Utrecht, waar Burendag is georganiseerd voor alle buurtbewoners. De Koning ging met de initiatiefnemer en bewoners in gesprek over de aanpak en de betekenis van Burendag in hun wijk.

Daarnaast bezocht hij op het centrale plein in de wijk verschillende activiteiten van buurtbewoners en een rommelmarkt. In 2018 is in de Utrechtse wijk voor het eerst Burendag georganiseerd om buurtbewoners met elkaar kennis te laten maken en hiermee het onderling contact in de wijk te bevorderen.

Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd en is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Burendag staat in het teken van het vieren en bevorderen van contact tussen buren. Contact leggen met elkaar zorgt er immers voor dat buurten het hele jaar door gezelliger, socialer en veiliger worden.

Foto: Koning Willem-Alexander bezoekt Burendag in Utrecht

Steuntje in de rug

Dit jaar bieden initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranje Fonds bijna 40 buurten een steuntje in de rug. In buurten waar weinig verbinding is en behoefte aan meer sociaal contact, maar waarbij de buurt een steuntje in de rug kan gebruiken om Burendag van de grond te krijgen. Hiermee hopen ze nóg meer buren met elkaar in contact te brengen.

Meer dan 1 miljoen

In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers, waarna het Oranje Fonds als medeorganisator in 2008 aansloot. Sinds 2006 organiseerden buurten al ruim 42.000 burendagactiviteiten. Jaarlijks doen inmiddels ruim 1 miljoen mensen mee.

Foto (C): Marco de Swart 

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook