Coronaproof en zoutbewust uit eten, zonodig thuis

Om er zeker van te zijn dat de komende editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse volgend jaar doorgaat is er een take away optie toegevoegd. 

Van 22 tot en met 28 maart serveren restaurants door heel Nederland een lunch en/of diner met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers en minder zout.

Uitgebreid met take away

Dit jaar kon de Nierstichting Restaurant Driedaagse niet doorgaan door de sluiting van de horeca vanwege de corona uitbraak. Komende editie gaat zeker door, omdat een thuis variant is toegevoegd. Mocht de horeca door aangescherpte coronamaatregelen (weer) moeten sluiten, dan kunnen de restaurants er voor kiezen om een take away variant aan te bieden.

Minder zout in de horeca

Dat je met minder zout juist meer smaak maakt, weten de vijf chef-ambassadeurs van de Nierstichting Restaurant Driedaagse als geen ander. Om die reden hebben SVH Meesterkok Menno Post (Olivijn), Patron Cuisinier Marko Karelse (Villa la Ruche), SVH Meesterkok Wilco Berends (De Nederlanden), chef-kok Ferry van Houten (Het Bosch@ the Waterfront) en chef-kok Tim Golsteijn (restaurant Bougainville) zich als ambassadeur aan het smaakevenement verbonden.

Samen zetten zij zich in voor minder zoutgebruik binnen de horeca. Zo kan iedere professionele smaakmaker in Nederland het publiek inspireren dat minder zout eten juist heel smaakvol is. Het culinaire smaakevenement wordt verder omarmd door Lekker, Gault & Millau, JRE en Euro-toques.

Nierstichting Restaurant Driedaagse 22 – 28 maart

Vanaf vandaag kunnen restaurants zich aanmelden via restaurantdriedaagse.nl. Ben je een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet de Nierstichting Restaurant Driedaagse dan alvast in je agenda.

Foto (C): Nierstichting 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top